تبدیل صفحه گرامافون به MP3

زمان انتشار : 13 شهریور 1405
تبدیل صفحه گرامافون به MP3

برای تبدیل صفحه گرامافون به MP3 دو راه دارید: یا از یک گرامافون مبدل مثل ezcap 613P استفاده می‌کنید که صفحه را پخش می‌کند و هم‌زمان فایل MP3 را روی فلش یا کارت حافظه می‌سازد، یا خروجی صدای گرامافون و آمپلی‌فایر فعلی خود را به یک رکوردر صدا یا کامپیوتر می‌دهید. راه اول ساده‌ترین روش خانگی است و به کامپیوتر نیاز ندارد؛ راه دوم برای کسانی مناسب است که یک سیستم صوتی خوب دارند.

در این مقاله هر دو روش را قدم به قدم توضیح می‌دهیم و نکاتی می‌گوییم که صدای ضبط‌شده تمیزتر و بدون خش اضافه باشد.

خلاصه مقاله تبدیل صفحه گرامافون به MP3

چرا صفحه‌های گرامافون را دیجیتال کنیم؟

صفحهٔ وینیل با هر بار پخش کمی سائیده می‌شود. خط و خش، تاب برداشتن صفحه در گرما و گرد و غبار داخل شیارها هم به مرور کیفیت صدا را پایین می‌آورد. بسیاری از صفحه‌های قدیمی ایرانی و خارجی که در خانه‌ها مانده، نسخهٔ دیجیتال باکیفیتی در دسترس ندارند. وقتی یک بار صفحه را با دقت ضبط کنید، می‌توانید بدون آسیب زدن به نسخهٔ اصلی، آن را روی گوشی، کامپیوتر یا ضبط ماشین گوش دهید و صفحه را فقط برای نگهداری کنار بگذارید.

روش اول: گرامافون مبدل ezcap 613P بدون کامپیوتر

مبدل گرامافون به MP3 ezcap 613P یک گرامافون قابل حمل است که مبدل دیجیتال را داخل خود دارد. صفحه را روی آن می‌گذارید، فلش USB یا کارت Micro SD را وصل می‌کنید و با زدن دکمهٔ REC، موسیقی به صورت MP3 با کیفیت ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه ذخیره می‌شود.

مبدل گرامافون به MP3 ایزدکپ 613 / ezcap 613 P Turntable Converter
مبدل گرامافون به MP3 ایزدکپ 613 / ezcap 613 P Turntable Converter

ویژگی‌های اصلی ezcap 613P

  • پشتیبانی از صفحه‌های ۳۳ و ۴۵ دور: سوئیچ انتخاب سرعت دارد و آداپتور وسط صفحه‌های ۴۵ دور هم داخل جعبه است.
  • ذخیرهٔ مستقیم: روی فلش USB یا کارت Micro SD تا ۳۲ گیگابایت.
  • تقسیم خودکار آهنگ‌ها: برای هر آهنگ یک فایل جداگانه ساخته می‌شود.
  • Playback: فایل‌های ضبط‌شده را می‌توانید مستقیم روی خود دستگاه گوش دهید.
  • بلندگوی داخلی و خروجی Line Out: برای گوش دادن بدون تجهیزات اضافه یا اتصال به اسپیکر و سیستم صوتی.
  • منبع تغذیهٔ دوگانه: چهار باتری قلمی یا برق ۵ ولت USB.
  • ابعاد و وزن: ۲۹۲×۱۲۲×۷۷ میلی‌متر و ۶۳۸ گرم.

آموزش قدم به قدم تبدیل صفحه با ezcap 613P

  1. جای مناسب انتخاب کنید: دستگاه را روی یک سطح صاف و بدون لرزش بگذارید. لرزش میز یا ضربه باعث پرش سوزن و ایجاد صدای اضافه در فایل می‌شود.
  2. برق را وصل کنید: برای ضبط‌های طولانی از کابل USB و یک آداپتور ۵ ولت استفاده کنید. کلید انتخاب منبع برق (AA/DC) را روی حالت درست بگذارید.
  3. حافظه را آماده کنید: یک فلش یا کارت Micro SD با حداکثر ۳۲ گیگابایت ظرفیت را فرمت کنید و به دستگاه وصل کنید. فرمت FAT32 برای این نوع دستگاه‌ها معمولاً مطمئن‌ترین انتخاب است.
  4. صفحه را تمیز کنید: گرد و غبار را با یک برس مخصوص صفحه یا پارچهٔ نرم و خشک در جهت شیارها پاک کنید.
  5. سرعت را تنظیم کنید: برای صفحه‌های بزرگ LP معمولاً ۳۳ دور و برای صفحه‌های کوچک تک‌آهنگ ۴۵ دور. سرعت را معمولاً روی برچسب وسط صفحه نوشته‌اند.
  6. یک آزمایش کوتاه بگیرید: چند ثانیه صفحه را پخش کنید و از بلندگو یا هدفون صدا را بررسی کنید.
  7. ضبط را شروع کنید: دکمهٔ REC را بزنید و بازوی سوزن را آرام روی ابتدای صفحه بگذارید. ضبط هم‌زمان با پخش انجام می‌شود؛ یک طرف LP حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد.
  8. ضبط را تمام کنید: در پایان طرف اول، ضبط را متوقف کنید، صفحه را برگردانید و طرف دوم را ضبط کنید.
  9. فایل‌ها را منتقل کنید: حافظه را به کامپیوتر بزنید، فایل‌ها را پخش کنید و با نام خواننده و آلبوم ذخیره کنید.

روش دوم: ضبط از گرامافون و سیستم صوتی فعلی

اگر گرامافون خوبی با آمپلی‌فایر دارید، شاید بخواهید از همان سیستم استفاده کنید. در این حالت صدای خروجی سیستم را به یک رکوردر صدا یا کارت صدای کامپیوتر می‌دهید.

نکتهٔ مهم: پری‌امپ فونو

خروجی مستقیم هد گرامافون (Phono) بسیار ضعیف است و به یک پری‌امپ فونو نیاز دارد تا به سطح Line برسد و صدای آن اصلاح شود. اگر گرامافون را مستقیم به ورودی Line یک رکوردر یا کارت صدا وصل کنید، صدا بسیار آرام و کم‌بم خواهد بود. خیلی از آمپلی‌فایرهای قدیمی ورودی PHONO دارند و بعضی گرامافون‌ها پری‌امپ داخلی دارند؛ در هر دو حالت از خروجی Line Out یا Rec Out آمپلی‌فایر برای ضبط استفاده کنید.

ضبط با رکوردر ezcap 241

رکوردر صدای ezcap 241 ورودی RCA استریو و ورودی ۳٫۵ میلی‌متری دارد و صدای ورودی را با یک دکمه به MP3 با کیفیت ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه روی فلش USB یا کارت SD تا ۳۲ گیگابایت ذخیره می‌کند. خروجی Line Out برای شنیدن هم‌زمان و ریموت کنترل هم دارد.

رکوردر صدا EZcap 241
رکوردر صدا EZcap 241
  1. خروجی Line Out یا Rec Out آمپلی‌فایر (یا خروجی گرامافونی که پری‌امپ داخلی دارد) را با کابل RCA به ورودی ezcap 241 وصل کنید.
  2. فلش یا کارت SD را در رکوردر قرار دهید.
  3. خروجی Line Out رکوردر را به اسپیکر یا هدفون وصل کنید تا صدا را هنگام ضبط بشنوید.
  4. دکمهٔ REC را بزنید و صفحه را پخش کنید.
  5. در پایان هر طرف، ضبط را متوقف کنید.

ضبط روی کامپیوتر

اگر می‌خواهید خش‌ها را کم کنید، آهنگ‌ها را دستی جدا کنید یا فایل بدون فشرده‌سازی WAV داشته باشید، خروجی Line را به ورودی Line In کارت صدای کامپیوتر یا یک کارت صدای USB بدهید و با نرم‌افزار ضبط صدا مثل Audacity ضبط کنید. سطح ورودی را طوری تنظیم کنید که بلندترین بخش آهنگ به حداکثر نرسد و صدا دچار دیستورشن نشود. برای آشنایی با انواع ورودی و خروجی‌های صوتی، مقالهٔ انتخاب اتصالات صوتی مناسب را ببینید.

جدول مقایسهٔ روش‌های تبدیل گرامافون به MP3

روش تجهیزات لازم نیاز به کامپیوتر فرمت خروجی مناسب برای
گرامافون مبدل ezcap 613P فقط خود دستگاه و فلش یا Micro SD ندارد MP3، ۱۲۸ kbps کسی که گرامافون ندارد یا ساده‌ترین روش را می‌خواهد
سیستم فعلی + ezcap 241 گرامافون، پری‌امپ یا آمپلی‌فایر، کابل RCA ندارد MP3، ۱۲۸ kbps کسی که گرامافون و آمپلی‌فایر خوب دارد
سیستم فعلی + کامپیوتر گرامافون، پری‌امپ، کارت صدا، نرم‌افزار ضبط دارد WAV یا MP3 با کیفیت دلخواه آرشیو باکیفیت و ویرایش صدا

نکاتی برای ضبط بهتر صفحه‌های گرامافون

  • سوزن را بررسی کنید: سوزن فرسوده هم صدا را خراب می‌کند و هم به شیارهای صفحه آسیب می‌زند. اگر صدای خش‌دار و دوگانه می‌شنوید، سوزن را بررسی یا تعویض کنید.
  • صفحهٔ تاب‌دار را با احتیاط پخش کنید: صفحه‌های تاب‌دار ممکن است باعث پرش سوزن شوند. اگر تاب زیاد است، اول چند ثانیه آزمایش کنید.
  • هر بار یک طرف: هر طرف صفحه را جداگانه ضبط کنید تا فایل‌ها منظم بمانند و اگر خطایی پیش آمد، فقط همان طرف را دوباره ضبط کنید.
  • سرعت درست را انتخاب کنید: اگر صدا بیش از حد زیر یا بم است، احتمالاً سرعت اشتباه انتخاب شده است. سوئیچ سرعت ezcap 613P فقط دو حالت ۳۳ و ۴۵ دور دارد و صفحه‌های خیلی قدیمی ۷۸ دور در مشخصات آن نیامده‌اند.
  • نام‌گذاری و پشتیبان: فایل‌ها را با نام خواننده، آلبوم و شمارهٔ آهنگ ذخیره کنید و یک نسخهٔ پشتیبان روی هارد اکسترنال نگه دارید.

اگر نوار کاست هم دارید

بسیاری از خانواده‌ها کنار صفحه‌های گرامافون، نوار کاست هم دارند. برای کاست‌ها می‌توانید از مبدل نوار کاست ezcap 230 استفاده کنید که مثل ezcap 613P فایل MP3 را مستقیم روی فلش USB ذخیره می‌کند.

مبدل نوار کاست EZCap 230
مبدل نوار کاست EZCap 230

جمع‌بندی

تبدیل صفحه گرامافون به MP3 با ezcap 613P ساده‌ترین روش خانگی است: صفحه را می‌گذارید، REC را می‌زنید و فایل MP3 روی فلش یا کارت حافظه ساخته می‌شود؛ بدون کامپیوتر، نرم‌افزار یا تجهیزات اضافه. اگر گرامافون و آمپلی‌فایر خوبی دارید، با رکوردر ezcap 241 یا کامپیوتر هم می‌توانید از خروجی سیستم خود ضبط کنید؛ فقط فراموش نکنید که سیگنال گرامافون باید از پری‌امپ فونو عبور کند. هر دو دستگاه با گارانتی و مشاوره از نادر کامپیوتر، نمایندهٔ رسمی ezcap در ایران، قابل تهیه‌اند؛ قیمت به‌روز را در صفحهٔ محصول ببینید.

سوالات متداول

آیا ezcap 613P برای تبدیل صفحه به کامپیوتر نیاز دارد؟

خیر. ezcap 613P فایل MP3 را مستقیم روی فلش USB یا کارت Micro SD ذخیره می‌کند و کامپیوتر فقط برای کپی یا پخش فایل‌ها لازم است.

ezcap 613P چه صفحه‌هایی را پخش می‌کند؟

صفحه‌های ۳۳ و ۴۵ دور را پشتیبانی می‌کند و آداپتور مخصوص صفحه‌های ۴۵ دور هم داخل جعبه است. صفحه‌های ۷۸ دور در مشخصات این دستگاه ذکر نشده‌اند.

کیفیت MP3 ضبط‌شده چقدر است؟

ezcap 613P و ezcap 241 فایل MP3 با نرخ ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه می‌سازند که برای گوش دادن روزمره مناسب است. اگر آرشیو با کیفیت بالاتر می‌خواهید، از روش ضبط روی کامپیوتر با فرمت WAV استفاده کنید.

می‌توانم گرامافون را مستقیم به کارت صدای کامپیوتر وصل کنم؟

فقط اگر گرامافون پری‌امپ داخلی داشته باشد یا از خروجی Line آمپلی‌فایر استفاده کنید. خروجی Phono بدون پری‌امپ صدایی بسیار ضعیف و کم‌بم می‌دهد.

آیا آهنگ‌ها به صورت جداگانه ذخیره می‌شوند؟

بله، ezcap 613P قابلیت تقسیم خودکار آهنگ‌ها را دارد و برای هر آهنگ فایل جداگانه می‌سازد. در ضبط با کامپیوتر می‌توانید آهنگ‌ها را دستی هم جدا کنید.

تبدیل یک صفحه چقدر زمان می‌برد؟

ضبط هم‌زمان با پخش انجام می‌شود؛ بنابراین زمان تبدیل با مدت صفحه برابر است. یک LP کامل معمولاً کمتر از یک ساعت طول می‌کشد.

دسته بندی :
آموزشی

ثبت نظر جدید

ستاره
تماس با ما
خدمات پس از فروش : ۶۶۷۳۴۳۴۶ - ۰۲۱     
تماس با پشتیبانی ( واتس اپ و تماس ) : ۰۹۰۱۳۷۸۴۶۹۴
تماس با مدیریت ( پیامک و واتس اپ ) : ۰۹۳۵۶۷۰۸۷۹۶
آدرس : تهران - خیابان جمهوری - چهار راه سی تیر - مجتمع تجاری فرقانی - همکف - واحد ۲۹ - نادر کامپیوتر
ساعت کاری فروش حضوری و جوابگویی سایت :
شنبه تا چهارشنبه ۹:۳۰ الی ۱۸  پنچشنبه ۹:۳۰ الی ۱۳:۳۰

 

نقشه

 

درباره نادر کامپیوتر

فروشگاه نادر کامپیوتر فعالیت خود را از سال ۱۳۶۴ آغاز کرده و بیش از سه دهه است که به صورت تخصصی در زمینه تجهیزات صدا، تصویر و فناوری‌های دیجیتال فعالیت می‌کند. از ابتدای مسیر، هدف نادر کامپیوتر ارائه جدیدترین فناوری‌های صوتی و تصویری و فراهم کردن تجهیزات حرفه‌ای برای کاربران، متخصصان و مجموعه‌های مختلف بوده است.

شروع فعالیت این مجموعه با سیستم‌های تصویری کامپیوتری مانند Commodore Amiga، کارت‌های شتاب‌دهنده گرافیکی، دیجیتایزرهای صدا و تصویر و تجهیزات تخصصی آن دوران شکل گرفت و با پیشرفت فناوری، همواره محصولات روز دنیا در زمینه ضبط، انتقال، پردازش و نمایش تصویر و صدا را به بازار ایران معرفی و عرضه کرده است.

امروز نادر کامپیوتر با تکیه بر تجربه طولانی و دانش فنی، یکی از مجموعه‌های تخصصی در زمینه تجهیزات صدا و تصویر محسوب می‌شود و محصولات متنوعی از جمله:

  • کارت کپچر اکسترنال و اینترنال

  • کارت‌های تدوین حرفه‌ای

  • تجهیزات استریم و ضبط ویدئو

  • کارت صدا و تجهیزات حرفه‌ای موسیقی

  • مبدل‌های صدا و تصویر

  • دانگل‌های انتقال تصویر HDMI و بی‌سیم

  • انتقال‌دهنده‌های صدای بلوتوث از مدل‌های ساده تا حرفه‌ای

  • گیرنده‌های دیجیتال تلویزیون، موبایل، تبلت و کامپیوتر

  • اندروید باکس و مینی پی‌سی

  • تجهیزات جانبی تخصصی کامپیوتر

را ارائه می‌دهد.

نادر کامپیوتر با انتخاب برندهای معتبر جهانی و تمرکز بر کیفیت، محصولات شرکت‌هایی مانند EZCAP، MyGica,EDUP،Mirascreen,V-king, EzCast، EzCast Pro، J5 Create، Matrox، Blackmagic Design، Minix، Beelink، AverMedia، M-Audio، Focusrite، Presonus، Logitech، Creative، Sony و دیگر برندهای تخصصی را با خدمات پشتیبانی و مشاوره فنی در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

یکی از ویژگی‌های مهم نادر کامپیوتر، علاوه بر فروش آنلاین، امکان مشاهده، تست و مقایسه محصولات در فروشگاه حضوری و دریافت راهنمایی تخصصی قبل و بعد از خرید است. تجربه چندین ساله در زمینه تجهیزات صدا و تصویر باعث شده مشتریان بتوانند محصول مناسب را بر اساس نیاز واقعی خود انتخاب کنند.

نادر کامپیوتر در کنار فروش محصولات، سابقه همکاری در پروژه‌های تخصصی مختلف از جمله تجهیز سالن‌های کنفرانس، سیستم‌های ویدئو وال، راهکارهای تصویربرداری حرفه‌ای و پروژه‌های ذخیره‌سازی و انتقال تصاویر پزشکی را نیز در کارنامه خود دارد.

در سال‌های اخیر با راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی نادر کامپیوتر، تلاش شده است خدمات این مجموعه گسترده‌تر شود و کاربران علاوه بر خرید محصولات، به اطلاعات تخصصی، آموزش، بررسی فنی و پشتیبانی دسترسی داشته باشند.

امروز نادر کامپیوتر با بیش از ۳۵ سال تجربه، دانش فنی، ارتباط با برندهای معتبر جهانی و شناخت نیاز کاربران حرفه‌ای و عمومی، آماده ارائه بهترین تجهیزات و راهکارهای صدا و تصویر به مشتریان سراسر ایران است.

نادر کامپیوتر؛ تجربه، تخصص و اعتماد در دنیای صدا و تصویر.

نماد اعتماد الکترونیکی
نماد اعتماد